Thursday, April 30, 2009

8 days...

arini khamis, dah 30 April dah... tggal 8 ari jer lagi... arini ramai di antara kami yang ada exam strategic comm... pagi2 jam 9 aku dah bgn n g bw kak long ke kolej ku... jd tutor lagi hari ni... mis president pun ada gak. dorang ada exam kul 12.30 kat TSO. hmm...

tgh2 blajaq tu, mis president bilang mau mancing... then aku plak teringat ikan yg banyak d tasik darul aman smlm... hmm... mula la... perancangan yg x diduga. kami akn p mancing ptg ni jgak. after depa exam, kami p trus. sggah kat chglun tapau nasi sat.. lapo... then sggah umah kak liza sat. aku g gali cacing, abg long p tebang buluh nk wat kail.. syok bah kami... aku smpai mlecet tgn ku ha pgang cangkul. tp x kisah la.. apa yg penting? KERJASAMA...

kami smpai tasik darul aman dah kul 6 lebih... trus la kami g cari port... kat tepi tasik, bwh pokok. setelah dipasang kail, umpan, start la penantian kami. tp tggu punya tggu x dpt jgak.. agaknya ikan2 yg kami nmpk tu hanya duk kat tgh tasik jer kot... pastu abg long geram, dia nk g naik bot kayuh tu n mancing d tgh tasik. masa tu dah jam 7.15.. dah x leh dah x sbb tasik akn tutup kul 8. x per la...

then... tiba2 c pido agkat joran dia! waaaaaaahhhhh.. ikaaaannn.... dpt 2 ekor skali gus... x sia2 pnantian dia... wpun ikan baung kecik, kami still happy sbb td kami mmg dah putus asa dah... kami pun gilir2 la ambik gmbar dgn ank ikan yang malang tu... then, aku fkir, aku pun msti dpt kalo aku usaha btul2. aku pun mnanti dgn pnuh sabar la wpun matahari dah pun melabuhkan tirainya... aku hanya berbekalkan umpan cacing n joran buluh terus menunggu... n betapa happynya aku, dpt jgak ikan... hehe... bukan sekali, dua kali!!! yahoo.... aku berjaya.. kami pulang la bw ank2 ikan tu... jam 8 br kami keluar dr kwsn tasik tuh...


pastu, kami g PIZZA HUT. ada org mau blanja... thanx to penaja kami arini... namanya dirahsiakan... kami mkn smpai kenyang yang teramat... smpai x leh nk masuk dah tp kami telan jua sbb x nk bazir...

masa kat pizza tu, akmal ajak lepak kat starbuck... rndu jgak kat starbuck... sbb di situ la kami berkumpul dulu2. wpun kenyang, kami g la jgak sbb nk kumpul ramai2. jam 12.15 br la kami balik bilik masing2... ari yg amat memenatkan... tp sgt menyeronokkan...

9 hari terakhir...

29 April... tarikh aku kembali ke UUM... out station 3 hari membuatkan aku rindu yang teramat pada shbt2 ku d sini... n hari ni.. tggl lg 9 hari...

selepas aku smpai d chglun... abg long n kak long yg sambut aku... kami g mkn2 d bwh jejantas... pastu... nk g pasar mlm. masa tu br 6 ptg. panas lg... x suka panas2 ni. arini jgak aku spatutnya terangkan pasal strategic communication kat kak long. jadi, smentara tggu gelap, kak long kata kt cari tmpat syok utk stdy.. aku pun apa lagi... jom tasik darul aman! hehe, kerja gila kan? ah, gila ke x, aku x kisah. yg pnting ada kak long n abg long d sampingku...

sampai d tasik, dah dkt jam 7. aku terangkn kat kak long ckit2 pasal tajuk yg dia x faham. logic n evidence, corporate advocacy n apa lg ntah. hmm... nasib baik aku ingat lg smua tu... happy gak bila kak long faha
m dgn penerangan aku... itula kepuasan yg kita dpt bila kita sebarkn ilmu...

kami balik dr tasik dah kul 7.30... pastu g pasar malam... then balik UUM... ah... penat giler... bila smpai bilik aku borak2 dgn rumetku n crita la ckit2 apa yg blaku masa aku out station. pastu mandi cpat2 sbb mis president nk dtg... dia pun x faham gak pasal strategic tu... tp lawak la mis president ni... malu2 kucin.... kna blajar d tmpat yg x da org. korang tau mana kami blajar? kat atas tgga.. hahaha... tp x kisah la kan?

Tuesday, April 28, 2009

11 & 10 days...

arini 28hb... dah 2 hari aku out station n bmakna dah 2 hari aku kehilangan hari utk habiskan masa bsama rakan2ku... hmm... i hope everything is fine over there. aku dcni amat merindu korang... n apa aku buat? just tgk vdeo sedim jer...
hmm.. actually aku x da mood sgt nk update ni... yer la... manusia ni slalu dpengaruhi oleh emosi... kdg2 kita berjaya kawal emosi, tp most of the time, emosi yg kawal kita. am i right? sehingga kita biarkan org lain pulak terkena tempias... biasa la... manusia... aku pun mcm tu gak...
k lah, malas nk ckp banyak. lain kali br update. daaaaaaaa

Sunday, April 26, 2009

12 days...

26 April... 12 days... not much time for us to be together anymore...

harini aku dah dapat rasa kesedihannya sbb arini exam PE... ini adalah paper terakhir yang melibatkan kesemua bradik NIK JUELIZHA IRDALYA DEMALJA... cepatnya masa berlalu... pagi sblm g exam, dja, kak liza n jijah dtg bilik aku... kami berbincang ckit lagi pasal bahagian esei... x faham sbb just ada point jer dlm note. bila tiba masanya, kami pun g la Dewan Kolej MAS. aku ni kuat menyusun tempat duduk sebagai strategi... smpai kna sound kat pakcik ketua pengawas peperiksaan. malu aku... ala pakcik, saya bukan nk meniru sgt pun... saya just nk duduk bersama dgn kwn2 saya jer... xkn tu pun salah? ini adalah kali terakhir utk kami bersama dalam dewan peperiksaan... tp cian kat nik... terduduk jauh ckit dr kami. nik, aku nk mintak sorry... gagal pertahankan tmpat duduk ko... aku siap mnjawab lebih awal... kalo ikutkan hati mmg aku kuar awal... tp sbb nk bsama kawan, aku tetap dalam dewan shggala masa tamat.

pas kuar dr dwn, kami masing2 balik bilik la... aku balik setelkan assgment Profile pensyarah yg blum siap tu, n kemas beg sbb aku out-station 3 ari... hmm... dah terpaksa, nk wat mcmne... jam 5.30, kami kumpul d petro. arini, smua hadir... best sgt. trima kasih byk2. dpt jgak kita smua bkumpul b4 aku outstation. nnti aku x da dcni, pasti aku akn saaaaaangat rndukan korang...


Saturday, April 25, 2009

13 hari...

arini dah 25hb dah... tggal lg 13 hari... orang kata... usah dihitung hari2 itu... tapi bagi aku, kalo aku tidak menghitung, bermakna aku gagal merancang... n gagal mengisi sisa waktu yang ada ini dengan aktiviti2 bsama NIK JUELIZHA IRDALYA DEMALJA... biar la kalo perancangan aku gagal, asalkan aku tidak gagal untuk merancang.

hari ni, seperti smlm... aku n kak lieza stdy d library... cuma bezanya arini tmbah lagi seorang. pido... kami ambil bilik yg smlm juga... arini kami bincang pasal PE sbb esok ekjem... n ntah mcmne, kak lieza terlintas nk tgk soalan sem lepas... sioknya kami bila tgk soalan tu sama dgn tips yang kami dapat... senang la keje kami.. hehe. so, kami discuss skit n cari jwpn... sempat juga kami ambil gmbar... almaklumlah... mmg kami ni kan geng terlampau... terlampau obses dgn lensa kamera.














kami kuar dari library jam 4 ptg. tu pun sbb kna halau... bukan sbb kami bising. tp arini lib buka smpai jam 4.15 jak... hmm... x beshnya... pas balik, dalam jam 6, kami g makan d petro... arini x smua ahli yg hadir.. 6 org jer... tp x pe la, asalkan x mkn sorang2... wpun bukan smua hadir, tetap ceria dgn adanya mis president kami... tapi... ia tetap tidak akan sama dgn suasana bila 9 bradik kami berkumpul...

Friday, April 24, 2009

14 hari jer....

24 April... dihitung2.. tggal lagi 14 hari... hmm... 2 mggu la kiranya...

Arini... aku n Kak Liza g duk library lagi... asalnya nk study utk paper P.E kunun... tapi... bila dah dpd tenet laju... study tolak tepi..
. arini kami bertukar bilik perbincangan pulak... x ambil bilik paras 4 sudah... yg tu berlatar belakangkan dewan MAS, yang kami ambil arini ialah bilik perbincangan paras 3... berlatar belakangkan dataran perdana... crita d library... x da apa sgt pun... sbb bila masing2 dah dpt online, kalo ckp apa2 pun, "engage" atau "pending"... geram jgak aku.


Jam 5, abg long ajak kak long g makan... tp aku jd penemannya... ish... jd pengacau pulak aku nih... kalo nk biar dorang kuar bedua, sah sah kak long tak nak. sebenarnya... abang long ada perancangan utk kak long.
.. aku jd pembantu utk bawa kak long... pndai jgak aku ni blakon... Mula2 kami g makan... kat round about dpn gate jer... pastu aku kata nk p kuala perlis... nk tgk matahari terbenam kunun... padahal aku saja jer nk kasi abg long tu bg surprise kat kak long masa matahari terbenam. mau kasi kenangan terindah la kat dorang... selain tu, aku pun tringin gak nk ambik gmbar masa matahari tpedam tuh.. hehe... apa terjadi kat sana? rahsiaaaa... ngehngeh...

pas dah setel agenda kat tepi batu2 tu, abg long bw la kami p mnum n makan lagi. n terkejutnya kami bila tgk kete Jue ada d ctu... cuak kak long n abg long. huahuahua... masa nk balik tu baru la kami g tegur Jue... tp dia ndak nmpak jgak abg long. hehe... kalo nmpak, kontroversi ow... tp aku pun bikin kontroversi jgak d cni... biar la... yg penting, perancangan abg long berjaya.

jam 10 baru kami masuk UUM... penat n ngantuk... tapi smua tu berbaloi sbb dpt bahagiakan kak long n buat dia happy... sementara kami masih d cni... hargai masa yg ada...


Thursday, April 23, 2009

15 hari...

arini dah 23 April... maknanya tggal 15 hari je la utk kami bsama...

pagi tadi aku exam KP... jwb mcm tu je la... faham2 la org x stdy... tp boleh la... x da la smpai tgglkan kosong... jawab la jua apa yg aku tau tuh...

habis jer exam, aku balik jak la. niat d hati mau g lab terus.. tp bila dah terbaring kat tempat peraduan ku... alamatnya ngantuk la... nak tdo la jwbnyer...


tp masa tu aku tgh msg2 dgn my sis... hampir terlelap, trus terjaga bila dpt msg.. smpai la aku btul2 dah nk tdo, my sis bilang dah bleh tau penyelia praktikum kami. aku pun terus bangun n bersiap trun lab nk tgk sepa penyeliaku... aku berdebar gila sbb Jue dapat Prof Madya Dr. Che Su.. aku takut la kot aku dpt dr.Che Su gak... tp geramnyer aku bila smpai tu tgk2 teda pun dlm portal... rupanya... kna tgk d fakulti... hmm... sajer je.. nasib baik la ja'a tlg tgkkan utk kami smua. thanx to ja'a... aku dpt Pn. Adibah Ismail... hmm.. dah la aku x knal.. apala nasibku nnti. tp aku bernasib baik sbb Akmal sama penyelia dgn aku. x da la aku takut sgt.

pas aku setelkan apa yg patut kat lab, aku naik bilik utk bsiap ke Yab.. arini kami akn mkn ptg kat sana... janji jam 5.30... tp jam 6.30 jua br smpai smuanya... hmm... kami borak2, ntah mcm ne, tersebut plak projek nk g Klntan n Ganu... wah.. beshnya kalo smua dpt g... tp x tau la lagi mcmner... mcm x jadi jak... tgk la dulu nnti. sbb byk lg projek kami ni...

harini x byk aktiviti pun... just mkn jer... tp bermakna jua bg aku... as I said, the time that we spend together is very precious... because we're running out of time...


Wednesday, April 22, 2009

16 days...

22 April... 16 hari jer lagi... aku terus menghitung hari... hari ni adalah hari yang sarat dengan aktiviti.. hehe... penat tp haaaaaapppyyy sgt2 sbb dpt habiskan masa bersama kawan2ku...

pagi kul 11 kami bertolak dari UUM.. asalnya nk g Proton Alor Star... nk complain about my car la... then bila aku call buat appointment, org sana mcm nak buat x nk buat jer... so aku pun malas la nk p... mula2 kami sggah kat workshop kat jalan kampung changlun tu... repair bumper blkg kete aku.. ntah mcm ne aku ni loqlaq... p langgaq tiang garaj kat kolej petro tuh. sakit hati tu... pastu, adala aku sggah sana cni beli brg kecik2 jap... then kami trus menuju ke alor star... Tesco! hehe.. x da tempat lain ker? bukan nk shopping sgt pun... saja nk penuhi keinginan my sis yg duk ngidam nk mkn sizzling mee kat tesco tuh... esok bday dia, aku pun nk wat dia happy gak...

pas mkn2, kami naik atas... pastu ntah mcm na, c akmal tari
k aku g tgk bilik karaoke... alang2 dah tgk tu, apa lagi... masuk jer la... ngeh ngeh... apa senarai lagu arini? cinta pantai merdeka, doa buat kekasih, isabella, sayang menyayang dan dari sinar mata. pastu ada la kami bgambar kat menan kanak2... nasib baik x rusak menan anak2 ribena tu. pastu sempat juga aku main uno kat luar tuh.. mmg nk jadi kanak2 smula la.. dah enjoy2, g shopping lak... beli brg ckit kat tesco tu.... pastu masa nk balik kan... kami jadila org yg gilakan escalator.. tgk vdeo di bawah ni.. almaklumla... kat umah kami x da escalator ni... hahahaa
video

x cukup shopping kat tesco, g plak star parade... jalan2 cari kasut... kasut bata aku dah tercabut tapak... so kna la cari penggantinya... kat star parade tu pun lama gak kami round. window shopping, cuci mata... n yang penting.... ada juga gambarnya... haha.. mmg kritikal la kami ni..

dah siap tuh, g la plak tasik jitr
a... saja nk habiskan waktu senja d ctu... ingat nk singgah jer, sambil nak melawat rumah kami kat darul aman height tu... dah lama bg sewa kat org... rndu nk tgk la plak.. hehe.. kami naik buggy kat tasek darulaman... berbaloi la jgak... 12rggt per round... org lain dah balik, kami x smpai2 lagi.. nk wat mcm ne... banyak perhentian... baru je gerak ckit, bhenti ambik gambar... mmg gila posing smuanya... tp ada 1 peristiwa yg buat kami tergelak smpai sakit perut... takut pun ada... hahaha.. masa kak liza bw buggy tu... ke tepi, tgh tepi tgh... nasib baik x dilanggar org yg duk jogging tepi2 tasik tu. kalo x, naya.... ni antara gmbar2 yg kami ambik kat perhentian2 masa round2 tasik dgn buggy tu.. nk lebih2 tgk d fster la...



















ada
lagi... balik tu kami sggah d KFC... lapor la wei... pas mkn tu balik r... smpai kat bilik... aku sedih n takut pun ada... esok pagi aku exam KP wehhhhhh..... satu apa pun x baca lagi... enjoy bukan main.. x ingat dunia... esok KP aku jwb pasal alor star je la... nk stdy x sempat dah sbb aku dah penat n ngantuk... mau tdur..... zzzzzzzzzzzz

Tuesday, April 21, 2009

17 hari...

21 April… brapa hari lg ek? Erm… 17days left… arini exam ow… aku exam Law kat dewan TM, jam 8.30 pagi. Nak kata susah, x la susah sgt… boleh la… aku kuar awal tadi sbb ngantuk yang teramat sgt. Jam 10 aku kluar dah… aku borak2 dgn rumetku jap… then jam 11 aku pergi YAB utk lunch dgn kwn2 ku… mkn kejap jer arini sbb ptg jam 4 kami ada exam asas keusahawanan pula… pas mkn tu aku naik g bilik Akmal jap. G ambik jwpn utk soalan2 dulu. Akak n akmal bincang2 jgak. Aku dgr je la sbb aku terlalu penat. Dgr n mencerap. Aku mmg x sempat nk tgk pun. X cukup masa n penat. Aku pegi exam gtu jer la. Bila aku dpt soalan exam, aku rasa nyesal lak sbb x tgk2 cuba jwb soalan sem lepas… sbb soalan yg sama je keluar. Adui… nyesal aku… tp nasib baik la aku ingat jgak apa yg akak n akmal duk bincang2 tu… so, jwb la jgak… yg x yakin tu, aku liarkan mata ku utk tgk org lain punya jwpn. Ssyhhhh… jgn gtau org lain… nnti kna tindakan maximum under AUKU… kna buang U aku nnti.

Pas exam, kami g duk tepi tasik Guthrie… arini deja dah balik cni… yea yea!! Dia br je smpai, trus join kami jgak… bersemangat jgak deja nih… arini x mkn d petro dah sbb lmbat dah. lgpun dah mkn tghari td… kami g duk tepi tasik sambil mkn2 Gorpis n cucuq. Bukannya indah sgt tasek tu… Cuma indahnya ada bila kami luangkan masa bersama kwn2…

lepas balik dari tasek... merempit bertiga... huahuahua... dr nmbr 8 rim tayar moto.

18 days...

20 April... tinggal 18 hari jak lagi.... arini hari blajar. hehe... awal2 lagi aku n akak g library... janji jam 8pagi, tapi gara2 tdo lewat, jam 9 juga baru kami pergi... booking bilik perbincangan dari jam 10pagi hgga 6 ptg... ari ni kami kna stdy sbb esok exam... ahhhh.... sakit otak ku bila sebut2 exam ni...

esok aku exam 2 paper... pagi tu exam Communication Law n ptg lak Asas keusahawanan... aku sempat tgk2 Law jer la. asas tu aku harap mudah jer la. x sempat aku nak tgk asas tuh. Law tu pun aku tulis nota kecik jer, mlm2 nnti baru aku baca. bagus x cara aku blajar? esok exam, arini br nk buat nota. hahahaha... last minute.

lebih kurang jam 2 gtu, abg long datang... hehe. ndak mau dtg kunun... akhirnya sampai jugak kaw... akak n abg long sempat la duk bincang2 pasal soalan asas keusahawanan yang sem2 lepas... mau tergelak pun ada aku tgk durang ni... slalu bercakar. c abg long plak, smua jwpn kna ada bukti. "jwpn dia A".... abg long lak, "mana bukti? mana? tunjukkan". hehe... c kak long lak mula la geram.. suka bah aku tgk durang gurau2. hehe... skali skala ada jgak akmal dtg kat bilik kami tu... knapa dia x duk bsama kami? sbb... dia kna teman cik abg sandakan dia stdy... mana bulih kami ganggu...

kami duk g lib smpai jam 5.45 ptg... pastu kami trus g kolej petro... makan lagi.. tp arini aku saaaaangat sakit hati sbb kna tggu lama masa nk ambik mknan. dah la akak dah sakit perut, aku lak x suka himpit2 dgn org... isssshhhhhhhh... geram ngak aih! mcm biasa, pas makan, balik....

pnat aku arini.. aku sambung stdy ckit b4 tdo... hafal pasal akta hakcipta n kes. sakit otak aku ni... tito dulu...

Sunday, April 19, 2009

19 hari jer lagi???

19 April... n 19 days more left....

arini... aku keluar ke jitra dgn kwn sandakan aku tu... p servis kreta bah... kreta ku tu mcm2 bunyinya... brek la... aircond la... geram aku... kami kluar jam 1.45, b4 g servis kete tu, kami g ambik K.liza dulu jap sbb dia mo g ambil gambar konvo adiknya... tp lawak jugak k.liza ni... dia bilang mo g ambil gambar... tp nama kdai n alamat n nmbr fon pun dia ndak tau. haha.. mana mau cari? resit pun ilang sudah... hahaha... nasib baik la... ada kwn yg tau nama kdai tu. tp aku bilang, pas servis kreta, baru kita p cari kdai tu... n how lucky we are... kdai gmbar tu duk lajuran pusat servis eon tu jgak... sambil menyelam minum air.... then siap smua tu, kami balik umah kak liza smula... sambil2 tggu kak liza mgemas barang utk bw balik uum, aku main congkak dgn budak sandakan tu. wakakakaka... kalah bah dia... sampai tggal 1 umah jak. dia ndak puas hati n bilang aku yang main tipu. padahal dia yg tia pndai... mngaku kalah jak la kawan... ha, thanx to kak liza n family sbb buat cucur... ngehngeh... mgisi perutku yang teramat kelaparan masa tuh... thanx...

kami balik UUM jam 5.45, smpai cni jam 6.15 kot... pastu trus g petro... mcm biasa la, mkn ptg n mkn colek. bukannya nk makan sgt pun... tp saja nk habiskan masa bersama... yg hadir, smua adk bradik yg tggl la... kami berenam... mkn2, borak2, jam 7.45 balik... aku g anta c akmal d yab dulu... aku sggah bilik dia jap sbb nk ambik pendrive ku... tp bukan singgah namanya kalo smpai hampir 4 jam d ctu. haha.. kami bncang aktvt after exam n aktvt yg bakal kami buat b4 berpisah... bila fkir nk g jalan beramai2 tu... excited... tp sedih pun ada... sbb nk berpisah dah... majlis perpisahan kami akan dbuat d perlis... 7hb...

hmm... pas aku drop kak liza d muamalat... aku trus balik.. smpai kolej jam 11.50... penat yang teramat... n b4 tdo... aku mula menghitung hari lagi....


Saturday, April 18, 2009

TeRiMa KaSiH SahaBatku...

hmm... sedar tak sedar, hanya tinggal 19 hari sahaja lagi untuk aku tinggal di UUM dan semakin singkat waktu untuk aku bersama dengan sahabat2 aku di cni...
kini aku sudah ada geng coursemate aku... aku ingat lagi, dulu aku pergi kelas, sorang2 jer... teda kawan. tapi sem akhir ni, aku dah ada kawan... semakin hari, semakin kami rapat, dan semakin berat juga hati aku untuk menamatkan pengajianku... kerana itu juga bermakna ia adalah masa untuk berpisah dengan sahabat2ku...

biar aku imbas kembali mcm mana aku knal diaorang... bermula dengan kelas SEMINAR KOMUNIKASI ORGANISASI... kami perlu menjadi AJK untuk menganjurkan SEMINAR yang melibatkan UPM skali... masa tu aku terumbang ambing sebab teda kawan n x tau under AJK mana aku nak masuk.. sbb aku suka makan, aku pun masukla under AJK MAKANAN... masa tu, aku still x knal lagi sepa ketua aku.. x tau nama. nak tanya, malu... nak tau macamna aku tau nama dia? hehe... aku dengar org panggil dia, then aku trus save nama kat phone book. sblm tu, aku just save nama dia sbg "biro mknan seminar". haha.. tergelak sorang2 aku tringat balik... masa tu, aku x rapat jgak lagi... still malu2.

erm... sem ni jgak, kami ada projek Bengkel Kepimpinan Penerbitan elektronik n org yang sama jgak terlibat... kami kna masuk kem kul 11 mlm, aku ni pnakut kalo masuk utan sorang2 wpun naik keta... then aku pun tanpa malunya, ckp kat sahabat aku ni, bahagikan "rakyat" kat aku ckit, hehe. ada lak bahagi2 rakyat. aku ckp, aku takut... then dia ckp, x pe, nnti khemah, aku masuk la group dia. aku pun lega la... tapi, seingat aku, masa tu aku x rapat jgak lagi... aku ni payah ckit nk rapat dgn org...

Aku rasa, yg buat aku start brani jd bengong2 dgn diaorg bila kami ada meeting tergempar pkul 4 pagi... chiang ckp wajib hadir... jadi, sementara kami nk tggu kul 4 pagi, kami pun g la berehat di satu tempat tu... kat ctu la start bengong bila mis president terrrrtuuuuttt... hahaha... hanya dgn benda kecik gtu, aku jd automatiknya jd mcm mesra dgn depa. mis president bilang, kalo meeting kul 4 tu x jadi, dia x leh trima kenyataan... hahaha.. skali, mmg meeting tu x da pun... ciaaan kat dier. tapi x pe la mis president kan? sbb adanya meeting tergempar tipu tu jgak la kita smua jadi rapat. thanx to chiang la...

bila habis je projek PE tu, bila aku balik bilik, aku jd sedih sorang2 kat bilik sbb rndukan sahabat2 aku... sbb dah 3 ari 2 mlm duk huhahuha skali... tapi kejap jer. dua hari lepas tu, kami sama2 bekerja lagi sbb smggu lepas tu plak, ada SEMINAR PUTRA UTARA lak... mmg penat, tapi syok. kami ulang alik alor star utk beli barang, ambil barang. 5 march, kami dua kreta kna pergi alor star lagi utk beli apa yg patut, n masa balik, kami sggah praktis bowling dulu sbb keesokan harinya ada pertandingan bowling... n masa tu la aku rasa aku baru betul2 rapat dengan this geng. hehe.. n i'm happy for that.

bermula dari ctu, kami buat keje sama2. wpun projek dah habis, kami still hang out together. dgn mereka, aku rasa student'slife aku lebih menyeronokkan sbb adanya teman. teman di kelas, teman utk sama2 stdy, teman utk wat assgment wpun lain group dan mereka la jgak yg buat aku mula study di library... masa study n wat assgment, btul2 struggle, lepas tu, baru kami enjoy untuk lepas tension.

Kerana mereka la aku seolah2 dah jadi warga YAB kembali, dengan mereka la aku melalak2 di karaoke jamban c-mart, lepak kat staqbug, kayak d tasek guthrie, bbq d sedim, berendam d kolam air panas legong, petik mempelam sama2, mkn ptg d kolej petro smbil mkn colek, naik moto, n macam2 lagi. n aku akan ingat mcmna kami smpai ke kuala perlis... tanpa arah tuju... tiba2 je dah smpai kuala perlis. setiap kali aku teringat semua tu, aku akan tergelak sorang2... tetapi akan mengalirkan airmata kemudiannya... kerana... masa untuk kami bersama sudah semakin singkat... masih adakah peluang untuk kita bersama begini lagi pada masa akan datang? sahabat2ku, aku pasti akan merindui saat2 kita bersama... pasti aku akan rndukan korang smua nnti...

di sini, aku ingin ucapkan terima kasih banyak2 sbb sudi menerima aku sebagai sahabat kalian... terima kasih banyak2 atas segala kenangan yang kalian berikan... terima kasih sahabat2ku... NIK JUELIZHA IRDALYA DEMALJA... frens forever...

20 days...

arini 18 April dah... tinggal 20 hari jer... uwaaaaaaaa..... semakin singkat masa nih... esok, Jue lak nak balik kampung... adui, tggal lagi 5 bradik jer...

arini aktivitinya? hmm... ptg td g makan kat tepi tasik kat cafe kolej petro... mkn dgn akmal, ja'a n pido' jak... yg lain x dpt hadir... lepas makan, kami keluar g changlun... 1st time aku naik moto g changlun... kami pnjam motor mis president. thanx byk2 mis president... erm... sapa bw? yg pasti bukan aku la... jadi pembonceng pun dah kalut, apa lagi kalo aku yg bw... haha... kami kluar dalam jam 6.30... asalnya nk teman akmal cari sliper jer... dah bosan pakai tumit tggi bilangnya... carila sliper yg x da tumit... habis kedai d changlun tu kami round. A-wang, cmart, kdai pallas, bata, verns, kdai bodoh n last skali br jmpa slipar yg berkenan di hati dia... kul 8, kami baru la start moto nk balik UUM. takut jgak aku lalu kat jalan kmpung tu. tp aku duk senyap jak la... hehe. yg penting, slmt smpai... sbnrnya best naik moto ni.. cuma bahaya je la...

kul 9, baru aku smpai bilik aku... teringat lak kata2 mis president td... "yang x da kreta, nak naik kreta. yang ada kreta, nak naik moto lak" haha... kami kena la sbb aku dgn akmal dua2 ada kreta, tapi nak naik moto lak... ala mis president... kadang2 nk jgak naik kreta tayar 2...


TM's nite

me with my frens...

with minda n queen of the nite

with nik

with linda

nik again

inai oh inai

mE...





Friday, April 17, 2009

21 days left...

17 April… tggal lagi 21 hari… hari ni, deja plak balik kampong… tgga la 6 bradik… jadi aktiviti pun terhad la… ptg dalam kul 5, aku, Az, Ju, Akmal keluar… g basuh kreta aku, then g pasar malam jitra plak… jalan punya jalan kat pasar malam tu, terrrrnampak kerang… tiba2 tringat lak kat kerang bakar masa kat sedim aritu… aku dgn akmal pun start la buat gila… nk beli kerang n bakar kat umah kak Liza sbb arang yg kami bw g sedim ada lebih lagi… n kami beli jgak jagung… beshnya…

Bila balik smpai umah kak liza, ada orang rupanya… makcik kak liza ada… tapi kami tetap teruskan pgrm tak dirancang tuh… tgh bakar2, spupu kak liza plak sampai… jd mcm party la plak… meriah la… hehe.. best… rugi deja n mis president teda… yg paling besh, c ja’a dikenakan oleh family kak liza. Hahahahaha… mcm2 dia kna usik… ala, lama2 nnti ko biasa la tu ja’a…

Kami bertolak balik dalam kul 11mlm… smpai UUM kul 11.30… nasib baik lepas kat gate. Penat ow… tapi syok… gambarnya? Teda sbb biro media kami balik kmpung… ala, lagipun bbq tu x dirancang…

Thursday, April 16, 2009

22 hari lagi...

hari ini... 16 April... 22 days more left... hari ni kami teda aktiviti sangat... hanya makan tghari sama2 di cafe YAB... ntahla makan ke melantak... dari jam 12.30tghari sampai jam 3 baru balik.. hehe... masa tu smua hadir kcuali mis president... wpun just makan sama2, still, ia bermakna buat aku. sbb bg aku, as long as ia melibatkan ahli NIK JUELIZHA IRDALYA DEMALJA, pkara itu tetap bermakna... 9 org dalam 1 nama.

lepas makan, aku naik g bilik deja jap utk ambik gmbar2 n vdeo yg kami kluar smlm... deja mmg dah jadi biro media dah. hehe... x da dia, x da la gmbar... utk gmbr2 tu, tgk jgak d frenster ku ya...

ptg... kak Liza balik... mlm.... nik plak balik.... tggal la kami 7 bradik...

Wednesday, April 15, 2009

23 hari lagi...

ari ni 15 April... adalah hari ke 23 hari yang terakhir... mulai hari ni, aku akan cuba updatekan segala aktiviti aku bersama sahabat2ku... apa kami buat di hari2 terakhir kami...

pagi tadi kami smua ada exam AUDIT KOMUNIKASI di Dewan MAS... jam 8.30-11pagi... paper tu boleh tahan la jgak.. nk kata senang x, susah pun x. wpun kawalan ketat, sempat lagi kami tolong2 bg jwpn. hehe... smgt kawan. tapi, bila aku dah siap jwb, aku x keluar dewan awal sperti biasa. aku stay dlm dewan sehingga la masa tamat. aku tgk sekeliling dewan tu, pasti aku akan rindukan saat aku exam d dwn mas... itu adalah kali terakhir aku berada dalam DEWAN MAS sblm majlis konvokesyen nanti... hmm, after abis exam, kami berpecah, stgh pergi UIL utk follow up pasal tmpat praktikum, stgh lg pergi makan...

petang, jam 5 kami keluar g changlun... mcm biasala, untuk lepaskan tension, kami g berkaraoke... tu baru habis 1st paper.. haha... mcm dah habis smua jer... x pe, kami ada lg yg lebih gempar bila habis paper nnti. tungguuuu... ha, habiskan masa sejam lebih d ctu, kami g plak pasar malam... PMC... g mlawat gerai2 d ctu. hehe.. aku beli anak ikan... n B tertipu... huahua.. disangka anak ikan mas hidup... rupanya kuih bentuk anak ikan. pas beli mknan kat PMC, kami g lepak kat kedai Rusni depan c-mart, mkn ramai2 kat ctu...

kul 10mlm baru kami balik UUM... tp x terus balik bilik pun... kami singgah d depan canselori utk ambik gmbar sbb kebetulan masa tu lampu kaler2 tu terpasang n pancutan air pun terpasang.. apa lagi, posing sakan la kami... melompat2, pelbagai gaya... smpai berpeluh2 ni ha... smua gambar tu sila tengok di my friendster la ek... x larat nk upload d cni...

hmm... esok, ada ada 2 ahli akan balik kampung sbb ada gap... tggl la 7 bradik... apa xtvt esok ek? hmm... tgk la dulu...

Thursday, April 9, 2009

Wednesday, April 8, 2009

JaLiNaN meSra D' seDiM n LegoNg

Jalinan Mesra D' Sedim n Legong... 7 & 8 March 2009 akan menjadi memori yang paaaaaaling indah bagi aku sepanjang aku berada di UUM dan bersama-sama dengan geng2 organ comm. Program yang pada mulanya dirancang hanya sebagai gurauan oleh jijah, betul2 mnjadi kenyataan. bermula dari meeting tiap malam di StaqBug YAB, pemilihan tarikh, pencarian sekutu2, hinggalah pgrm bjalan. 14 orang, 3 kereta... Selamat pergi dan selamat pulang.

walaupun baaaaaaanyak halangan dan cabaran yang kami hadapi sepanjang perjalanan, alhamdulilah, smuanya dapat ditempuhi. bermula dengan kaki Akmal disengat serangga apa ntah, then cermin kereta Jue pecah, silap jalan, hujan pula di sedim, pokok tumbang masa nk kluar dari sedim, banjir la pulak dlm pjlnan ke Legong... n ada jugak yg sakit2. abg mat, azhar, Jue n kak mimie kna sengat kat "peringa" masa nk alih pokok yg tumbang, kak mimie n kak liza sakit pala, Zulia muntah2. pendek kata, baaaaaaaaaanyak la dugaannya.

Masa tu aku rasa seolah2 ada sesuatu yang menghalang kami ke sana. aku takut juga kalau2 ada apa2 yang berlaku dlm pjalanan kami... tapi, bila aku fkir, slagi kami bersama-sama dan saling bantu, kami akan berjaya tempuhinya. cermin kete pecah, kami sama-sama konvoi ke sana ke mari utk cari workshop... x kan biarkan hanya seorang saja yang tanggung susah. kami rancang sama2, dtg sama2, suka sama2, susah pun sama2. yang sakit xkan nk sama2 juga kan? kalo sama2 sakit, habis la kami... yang sakit, sama2 jaga la... smuanya ada peranan masing2. waaaaaahhh... rindunya aku pada saat itu...

sebenarnya... segala dugaan yang kami tempuhi itu la yang membuatkan kami sedar erti persahabatan... Dugaan2 itu bukanla penghalang bg pgrm ni, malah disebabkan ada cabaran2 tu la membuatkan pgrm ini lebih bermakna... lebih banyak pengalaman bersama...