Saturday, November 21, 2009

keegoan seorang anak...

Aku kembali lagi ke blog ini… setelah sekian lama aku menyepi… aku x tau knp tiba2 aku ingin kembali ke blog ini… Cuma aku tau, blog ini adalah satu2nya tempat yg aku boleh meluahkan perasaan tanpa berselindung… blog ini mnjadi tmpat utk aku melontarkan kata2 yg tidak akn ku bgtau kpd sesiapa pun… hari ni, aku ingin membuat suatu pengakuan lagi…

Sebenarnya aku sedar, aku adalah seorang anak yang ego. Aku sering menyalahkan ibuku terhadap apa sahaja yg berlaku. Mungkin sbb aku berdendam dgn mama? Apa2 aja… wpun aku tau, itu bukan salah dia n di luar kawalan dia. Aku hanya tau bebel n marah2… cthnya hari ni, bila aku bangun, aku tau jalan utk keluar dr rumahku dah ditenggelami air… aku cakap n dgn nada yg marah2, mengatakan esok kna g KB utk selesaikan suatu hal. Sbnrnya ketika itu aku hanya ingin melepaskan geram. Apa salah mama? Tak salah pun… apa dia boleh buat? X da apa pun… aku marah2, air tu akn surut ke? Tak pun… tapi mama x da plak marah aku smula… sbb dia tau anak dia mmg begini…

Aku mmg pentingkan diri… TV n astro, milik aku 100%. aku hanya menonton rncgn yg aku suka, saluran yang aku suka… sbnrnya aku sedar, papa pun ada rncgn yg dia ikuti slama ni, tapi aku buat tak tahu. Jika aku kluar dari bilik, n lihat papa sdg tgk rncgn kgemarannya, aku mula tarik muka masam, aku mula buat muka serius… masa tu, mama akn bg isyarat kat papa yg aku nk tgk TV… papa pula akan mengalah n masuk bilik n menonton dlm bilik yg hanya ada 3 siaran tu… anak apakah aku ni? Hanya nak orang tua mengalah padaku? Tapi papa x pernah marah… sbb aku la satu2nya anak yg ada d sisi skrg…

Seringkali, bila mereka bercakap dgn aku, aku tidak memberi maklum balas… aku x tau kenapa… bila mereka bercakap dgnku, aku akn dengar dan jalan melintasi depan mereka… itu sahaja… kdg2 mereka bgtau aku sesuatu dgn nada yg sgt excited, tp aku buat tak tahu ja… biadapnya aku… tapi mereka x pernah marah aku… sbnrnya aku tau, wpun mereka x cakap, aku tau mereka tetap terluka…

Ma, pa, maaf… sbnrnya aku sedar smua itu, Cuma aku yang susah nk brubah… sbnrnya aku malu pada mereka dan rasa bersalah terhadap mereka… kerana akula anak yang paling byk diberi perhatian di kalangan adk bradik yang lain, apa yg aku pinta smuanya dapat, aku la yg plg tggi pndidikan, akula yg plg dbanggakan, tetapi sbnrnya akula yang paling gagal… gagal mnjadi anak yg patuh, gagal mencari diri sndiri, dan GAGAL DALAM KEHIDUPAN…

Saturday, November 7, 2009

Thursday, June 18, 2009

Ingat kamu

Apakah ini namanya cinta.
Begitu membingungkan.

Aku kini sedang jatuh cinta.

Ku tanyakan mengapa.

Hatiku resah, hatiku gundah.

Semuanya jadi serba salah.

Aku mau makan, ku ingat kamu.

Aku sedang sedih, juga ku ingat kamu.

Aku sedang bosan, ku ingat kamu.

Oh cinta, inikah bila ku jatuh cinta.

Aku sedang bingung, ku ingat kamu.

Aku sedang sedih, ku ingat kamu.

Aku sedang bosan, ku ingat kamu.

Oh cinta, mengapa semua serba kamu.

Apakah ini namanya cinta.

Begitu membingungkan.
Aku kini sedang jatuh cinta.
Ku tanyakan mengapa.

Semua tertawa lihat tingkahku.

Lenyap jadi tak menentu.

B
egini salah, begitu pun salah.
Ku tanyakan mengapa.

Hatiku resah, hatiku gundah.

Semuanya jadi serba salah.


Apakah ini namanya cinta.
Begitu membingungkan....

Monday, June 8, 2009

praktikum

praktikum yang amat amat amat amat memenatkan. nnti aku free br leh update. anyway, gdluck utk kwn2ku yg sama2 praktikum jgak. especially NIKJUELIZHA IRDALYA DEMALJA.

Thursday, May 28, 2009

LasT daY

Herm… arini dah 7 Mei… ari terakhir utk NIK JUELIZHA IRDALYA DEMALJA untuk bersama… esok… kami akn berpisah… masing2 akn balik ke kmpg masing2…

Pagi td… aku n kak liza bw akmal g mengurut… kakinya dah bgkak sbb jatuh smlm. Before pergi… aku sedih sgt sbb itu la kali terakhir aku jmpa rumetku… hmm… aku rasa bersalah jgak kat rumetku sbb sejak akhir2 ni aku banyak pinggirkan dia… sorry mate… aku rasa sgt bersyukur sbb dpt rumet mcm ko yg memahami aku n banyak bersabar dgn aku. Tq banyak2. U are the best rumet I ever had. Aku sayang ko!

Kami g mengurut kat umah kak liza, bila dah siap, kami anta akmal balik UUM n ambik azhar, deja n jijah, then trus g padang besar… kami nk cari hadiah utk masing2 sebenarnya… nk buat kenangan la utk 9 org… masa otw balik, kami singgah ambik gmbar kat tepi ladang tebu… lawa sgt pemandangan yg menghijau tu… rasa mcm aman sgt… kami smpai UUM dah kul 8 mlm dah… balik singgah TM jap. Deja n jijah x balik kolej trus sbb jam 9 kami ada pjumpaan NIK JUELIZHA IRDALYA DEMALJA… kak liza tu, mmg x balik ke Muamalat dah. Heheh.






Erm… smpai d kolej… aku rasa mcm hati aku ni pedih sgt… aku mlangkah ke bilik aku… melalui paras dua yang sunyi… asingnya aku rasa… aku buka pintu… gelap. tiada lagi org yang tgk movie di meja studynya… tiada lgi org yang baring di katilnya… tiada lagi org yang slalu panggil aku “cik aL” itu… I miss u soooo much mate!!! I miss u… :’( aku sgt2 rndukan rumetku… aku baring di katilnya n laju air mataku… mate… aku harap masih ada lagi sem depan…

Hmm… Jam 9.30, kami kumpul kat muamalat, mkn2 jap… then kami cari tempat yg sunyi utk kami buat postmortem utk kali terakhir sblm berpisah esok… kami duk kat gelanggang tenis Muamalat… hmm.. aku rasa sedih sgt.. x tau la knp… ye la, dah nk berpisahkan…

NIK “semoga persahabatan kita kekal… trima kasih korang semua”

JUE “wpun kita baru kenal, kita dah rapat mcm dah lama kita knal. Jue harap hubungan ni akn kekal spnjg hayat kita…”

LIZa “trima kasih… persahabatan ni harap kekal smpai ke ank cucu…”

azaHAr “aku bersyukur krn memiliki adik2 n kwn2 yg begitu rapat dgn aku… kita bermula dgn 1 gelak ketawa… n berakhir juga dgn gelak ketawa dan juga tangisan… aku harap dengan gelak ketawa dan tangisan… membuat kita lebih erat lepas ni…”

fIRDAus “kawan ni payah nak cari sbnrnya… ingatlah kawan smpai mati…”

aLYA “trima kasih sbb trima aku jd shbat korang. aku happy bila kenal korang sbb aku ada geng…”

DEja “dari sem 1 smpai sem 6, koranglah kawan kekal. Korang la kawan. Korang sahabat aku. Aku boleh mengaku aku ada sahabat karib - KORANG”

akMAL “semoga kita dpt cntact masing2 smpai bila2. Moga dpt jmpa lagi wpun masing2 jauh, terutamanya pido…”

jiJAh “minta maaf n trima kasih semua… off record. Aduh… senok mato… masuk batu…” hahahaha

…NIK JUELIZHA IRDALYA DEMALJA…

Hmm… lepas tukar2 adiah smua… kami balik ke bilik masing2… rehat sbb esok pagi… aku, azhar, jijah n kak liza akn bertolak balik… mlm ni aku tdo dgn kak liza n jijah… hmm… sblm lelapkan mata… air mataku mengalir deras lagi… aku x nk esok hadir! Aku bakal kehilangan smua sahabat2 ku esok… aku TAK NAK!... tp apa dayaku… masa tetap berputar… esok pasti menjelma… dan setiap pertemuan pasti ada perpisahan… itu harusku terima…

Wednesday, May 6, 2009

2 hari...

6 May... 2 days left... huhu... adui...

harini aku, dija, jijah n kak liza kelam kabut ckit pagi2. sbb kami terlewat bangkit... kna rush n g kat DKG 2 sbb kami akn naik huta
n sintok... x sah la bergelar plajar UUM kalo x naik utan sintok kan? this is not my first time... tp b4 tgglkan UUM tu nak la masuk utan sintok lg skali...

masa kami smpai kat DKG 2 tu, smua dah ada... kecuali jijah sbb dia ada exam, n jue pun x sbb dia dmam... bila dah smpai tu, aku balut dulu luka kaki ku yg jatuh kat pdg kota tu... kang x pasal2 kna lagi skali, mati la aku... kami guna trek yg dekat jer sbb trek yang jauh tu kna guna tali. lagipun jalan agak licin sbb smlm ujan kan... tp kami smua slamat jer... lepas kuar dari utan sintok, kami g makan2 kat Subaidah... bekpest la kunun... x pnah kami nk bekpest... yer la, bgn pun dah jam 11 slalunya...








pas makan2, aku anta deja ke YAB n spatutnya aku anta kak liza ke muamalat. tp bila dah smpai kat bwh blok, kak liza bilang malas nk naik lak... aku pun apa lagi... aku culik la kak liza balik TM... dah smpai TM, mandi2, kami tido smula. hahahaha... dashyat tol... mmg kaki tdo.

ptg, lepas jijah abis exam, kami g bkumpul lak kat dewan MAS, nk mulakan pgambaran dari ctu, tp budak2 nk kuar exam lak.. so,
tukar tmpat. kami mulakan dari fakulti kami. eh, bukan fakulti... Kolej. Kolej Sastera dan Sains. aku ni mmg gatai kalo bab ambik gmbor... sggup panjat pokok utk ambik posisi yg pelik. haha. n akmal plak, nk naik gak.. tp malangnya dia terjatuh n terseliuh lutut... hmm.. nasib baik leh jalan lagi.
pastu, kami g lak kat dataran perdana n library... 3 tahun kat cni, baru nk ambik gambor... dah abis shoot kat ctu, kami g kat Gate lak... mercu tanda UUM... tp kejap jer la sbb akmal n jue ada hal lepas tu... mlm baru kami jumpa balik kat gate tu. sbb kalo ambik gmbr sblh malam kat ctu lebih lawa....kami abis ambik gmbar mlm tu, dah dekat kul 12 mlm... kami g mkn2 dulu, then balik kolej... mlm tu... aku nangis truk la gak sbb ada smthg yg buat aku sedih... my mr.F dtg n bncang sesuatu dgn aku... aku geram la jgak... tp dia jgak yg tenangkan aku kmbali... thanx to my Mr. F... u are my best mate... n thanx to kak liza n jijah jgak... sorry jgak... kerana al, korang x dpt tido... sorry kak liza n jijah...

Tuesday, May 5, 2009

3 hari lagi...

harini.... 5 mei... n 3 ari lagi utk kami... hmm... asalnya kami ada pgrm pagi td jam 8... naik utan sintok n pgmbaran kat gate UUM... tp kami penat sgt n x dpt join, n xtvt tu pun batal la... aku bgn dah lewat, then aku n kak liza kemas barang masing2 sbb ptg nnti aku nk anta brg g umah kak liza. ada brg aku yg nk tggal kat ctu... tp aku punya barang x smpat packing pun... x pe, g anta kak liza punya dulu la...

jam 3, aku g muamalat tlg kak liza bw trun barang2 dia.. banyak gilerrrr... penat! tp x pe la... tlg kakak kan... nasib baik aku x bw brg aku skali, kalo x, cnfirm x muat. yg kuar sama, aku, kak liza, azahar n pido. huhu... masa ni dah rasa dah mood balik kmpung tu... n dah rasa dah perpisahan tu dah makin dekat... pas anta brg kak liza, kami g KFC. azahar blanja. yea! tq ja'a... hehe... pas dah siap smua tu... balik UUM... huhu...

mlm ni jijah, deja n kak liza dtg tdo kat TM. hehe... TM ni dah jd kolej kedua dorang dah... pas mkn2, kami tdo la. tggu apa lagi... esok kna bgn awal sbb nk masuk utan sintok jam 8 pagi... huhu... nite!

Monday, May 4, 2009

4 days... (2nd day of ouR Last Trip...)

arini adalah hari kedua kami di Penang... hmm... malasnya rasa nk bangun pagi... sejuk yang teramat... kat luar lak ujan renyai2... smlm sjuk sgt.. tp x smpai ati lak aku nk tarik selimut dari kak liza... biarla, aku lemak lebih.. hehe.. hmm... mcm na nk g pantai ni? bangun pun dah jam 7... janji nk g 7.30... ujan plak d luar... pastu geng laki pun x bgn2 lagi... hmm... bila geng laki dah bgn, bncang punya bincang, kami ambik kptsn, check out trus jam 9 then g pantai, trus g bukit bendera...

then bila dah setel smua... kami singgah di Miami Beach... habiskan cake smlm n bgambar la ckit... aku dan jgak duk main2 dgn ombak... tapi geramnyer aku... skali ombak dtg, habis basah sluar ku smpai ke lutut! naseb baik la jeans aku ada lagi...
aku suka pantai... sbnrnya lawa la jgak pantai Miami ni... tp sayangnya kami kesuntukan masa... dah siap pgambaran, kami truskan pjalanan ke Bukit bendera. smpai d kaki bukit bndera, dah jam 11... n nmpak gayanya... hanya kami yg kreta DBE je yg leh naik sbb kete 1 lagi kna rush balik UUM b4 kul 2... sbb Jue n Pido kna jmpa penyelia praktikum... b4 dorang balik, sempat la jgak kami bergambar buat kenangan....
pas dorang balik... tggal la aku, mis president, deja, azahar n kak liza... kami tggu kabel jam 11.30 utk naik ke bukit bndera... hmm... sarat la plak kabel... tapi dan jgak aku knal sorang mamat dr australia ni... nice guy la... lupa plak aku apa namanya... ah, biar la... dah smpai kat atas... kami pun apa lagi... ambik gmbar la... nice view of Penang... tp kabus agak tebal... x brapa jelas... pas pilih souvenier... kami makan pastu naik lagi ke puncak... bagus jgak tmpat ni... sbb ada tmpat ibadat... ada church, kuil n masjid... cuma chinese temple jer x da. hehe



















pastu masa kami nk turun smula g kat kabel car... ujan tiba2 jer turun. lebat lak tu. kami cepat2 lari cari tmpat berteduh. nk tau kami berteduh kat mana? haha.. ntah sepa yg bagi idea p duk kat ctu... x pnah dibuat org... kami berteduh kat dalam replika cabel car... hehe... mmg idea gila.. tapi itu la yg buat aku gelak sorang2 bila teringat situasi masa tu...
bila ujan reda... kami trun la dari bukit bndera tu.. jam 5 lbh dah kot... kami pun truskan pjalanan ke Padang Kota... kami pun ikut la jalan mcm dlm peta... tp ntah mcm ne... terlepas g kat mana ntah... berbukit bukau... mmg sah kami silap jalan. kak liza n deja dah lena dah... aku lak rasa bersalah sbb aku yg kna tnjuk arah sbb peta di tanganku... adui... mcm na leh silap jln ni? azahar kata... kalo masuk utan, x leh bg peta kat aku... mmg la... sbb dlm utan mana ada trafic lite n round about... hehe... tp masa sesat2 tu x da la tensen2 sbb jijah ada utk wat lawak... tapi... sbb terlalu rilex la jgak kami terrrrnaik penang bridge n terrrrkeluar dr pulau....

tp kami tetap nk g padang kota jgak... kami patah balik la... n masa tu, jijah jd co-pilot... masa tu tmbul la jgak pertengkaran lawak antara jijah n azahar sbb jijah dah bagitau jalan... tp azahar g terus jgak... "nak wat mcm na... aku dah gtau, tp stereng duk kat tgn mung..." hehe... jijah ni la.... aku duk senyap je la sbb dah rasa bersalah td... pastu ada 1 lagi yg lawak bg aku... nk u-turn balik ke pulau... jijah suh u-turn ikut kanan, tp azahar g kut kiri... hehe... masa tu depa duk berbalah pasal u-turn plak dahh.... aku ni dah tergelak kat belakang... hahaha... tp apapun, kami tetap dpt masuk balik ke pulau... then cari la plak jalan nk g padang kota... dah x sesat dah la... hehe... azahar ckp, lain kali kalo sesat, jgn risau... asalkn pndai membaca, kita xkn sesat. pastu mis president kata, sbb pndai mbaca la kita sesat smlm tu... hehe... pulak... mis president kata... yg pnting kna pndai membaca n membilang lorong. haha.. ye la.. smpai bila2 pun aku akn ingat pesanan jijah tu. asalkan pndai membaca n membilang... kita akn selamat. hahaha...

akhirnya... kami smpai jgak ke padang kota... huhu... first skali... kami serang tndas dulu... masa nk g tndas tu, mis president hmpir tersembam n aku gelak bukan main kuat kat dia... hahahaha... sabar ye mis president... pas dah kuar dr tndas, kami bergmbor la ckit... pas bgmbor tu... ntah mcm mana aku ni gatai nk g pnjat krusi, terjatuh lak... sakit gilak... nk nangis pun ada... tahan jer... sakit sbb krusi batu tu tajam n kna lak ats parut aku kat tulang kering aku... fuh.... sakit siot... tp tu la padahnya gelak kat org tadi... ampuuunn... mis president....pas gmbar2, mkn2 la plak... pastu cari tmpt nk cari souvenier tp x da lak. then, kami pun trus la naik ferry n balik ke UUM... azahar kata nk blanja KFC tp x dan... nk wat mcm na... dah bukan rejeki kami.. hehe. kami smpai UUM 5 minit b4 kul 12mlm.. selamat... lepas anta deja, kak liza, azahar n jijah... aku balik ke TM... hmm... penatnyer... aku trus tdo... x mandi pun. hehe... ala, bukannya apa... kaki aku pedih... luka tadi tu pedih... adui.... zzzzzzzzzzzzzzz

Sunday, May 3, 2009

5 days... (1 days of our last trip)

arini dah 3 May... hari kelima terakhir utk kami smua bersama. hari ni kami ada projek terakhir buat kami smua... jelajah Kedah n Penang...

kami sebenarnya nk mulakan perjalanan jam 8 pagi... tp sbaik jer aku bersiap n nk kluar, ujan lebat plak.. n akmal anta msg bilang tunda la dulu sbb ujan. aku pun apa lagi... baring2 la lagi... 8.30, ujan dah reda, aku pun start la g ambik rakyatku d sime darby n perwaja... arini tema kereta ku... itam. dah ambik mis president, along n pido, aku p lak muamalat ambik kak liza. then naik YAB lak... sbb d stu kami akn berkumpul dulu...

kami start la pjalanan... destinasi pertama... warung kat jalan kmpung changlun. hahahahaha... pastu g muzium padi... aku rasa x da apa pun yg menarik kat ctu... cuma masa naik tangga ke puncak gunung keriang je yang pening ckit... sbb bnda tu pusing2. aku rasa kagum la jgak tgk seni kat dinding building tu. nmpak mcm hidup... start dari pagi ke senja, start dr padi br ditabur benih smpaila menuai.. mmg lawa. tp agak pening ckit jer...

pastu kami nk g gunung jerai... tp sayangnya.. ujan kan... bimbang jgak kot jalan licin nk naik tu, so, tukar pelan n kami terus g titi hayun... smpai kat titi hayun, aku agak kecewa la jgak... sbb sbnrnya nk mandi air terjun.. tp air kotor... jd, kami bgambar je la... smentara geng kereta ku mkn d titi hayun, geng kreta akmal kuar dulu... depa g ambik Deja kat SP. yea yea! deja dah smpai...

pas makan, kami trus g Lembah bujang. janji dgn akmal nk jmpa d sana trus... masa otw nk g lembah bujang tu, kami nmpak pantai... Pantai murni... tp syangnya tgk dr jauh je la sbb ujan... smpai d lembah bujang, nmpak jgak waterfall yg sangat lawa tp x leh mandi jgak sbb ujan rintik2... tp smpat jgak aku ambik gmbar... smntara nk tggu akmal smpai, kami rehat la dulu... bila dorang smpai baru la kami g ambik gmbar kat candi2 tuh. lawa siot. aku rasa macam kami ni dlm lawatan ilmiah jer... mlawat muzium n tnpat bersejarah. hahaha

pastu... kami pun truskan perjalanan masuk ke penang lak... akmal kata nk masuk penang b4 kul 5 sbb kalo bleh nk kami naik kabel ke bukit bndera kul 6. tp penang bridge jammed lak... so, x smpat la... kami terpisah ats jmbatan n kami akn jmpa d Feringgi terus... tapi... ntah mcm na... MR driver kereta DBE tersalah jalan...

hah... meh buka citer pasal sesat lak... masa tersilap jalan tu, kami cuak la jgak... tp fkir2, sesat pun dlm pulau jer... pusing2 punya pusing, tmpat sama gak. kami dgn perut laparnya... mula la tension. tp kna cover la ckit. sbb kami kna bekerjasama br la leh jmpa jalan. bukan terletak d bahu MR. driver jer... dah pusing2 tu, kpala aku pun mula la pusing. aku minta sggah d stesen minyak. aku nk beli map... n Mr. Pido pun tanya2 jgak org... n akhirnya, stlh hampir 2 jam duk pusing Penang, jmpa la jgak jalan ke Feringgi... huhu... dah jmpa balik dgn kete CBY, pastu, apa lagi... makan la bah....

pas makan... cari la tmpat nk tdo lak... sbnrnya bukan nk tdo sgt pun... just nk cari tmpat utk wat surprise kat Kak Liza n Pido jer... hehe.. n cari punya cari, kami menginapla d Victor Guest House. thanx to azahar sbb tanggung half of the cost. thanx ya... hmm... yg paling aku x leh lupa mlm tu ialah masa buat surprise utk Kak Liza n Pido... hmm.. aku x tau mcm na nk gmbarkan keadaan masa tu... yg aku tau, sgt happy + sedih... n mmg aku xkn lupakan smua tu... hanya kami smua yg ada d ctu jer leh rasa... i miss that moment...

dah abis celebrate bday Kak Liza n Pido, kami pun balik la bilik kami... dah siap mandi smua, masa utk tido... kna trus tdo sbb esok pagi nk g pantai jam 7.30...

Saturday, May 2, 2009

6 days...

untuk 2nd May... hari ke-enam last... kami tak banyak aktiviti sbb arini kami smua ada exam... pagi exam corporate comm, ptg plak exam marketing. corporate comm susah giler... tp x da la aku tggal kosong... jawab la jgak... n dgr kata, marketing pun susah jgak... jadi kami ni merdeka tapi x merdeka dgn hati yang puas la sbb kna paper yg susah pada hari last...

pas aku habis exam corp comm, aku g lepak bilik kak liza jap smentara nk tggu jam 2 utk antar dia ke dwn mas sbb dia ada exam marketing lak kul 2.30... hmm... masa duk guling2 kat katil dia tu aku start la fkir mcm2... masa dah sgkat... :-(

lpas anta kak liza g dwn mas, aku balik TM n g lepak kat lab jap... kul 3.30 aku kna g dwn mas smula sbb aku janji dgn kak liza nk g changlun. aku nk g beli benang utk buat nama utk kami smua... kak liza lak nk cari souvenier utk rumet dia... hmm... kami jalan2 punya jalan... x dpt beli apa pun... aku beli la jgak benang tu... then kami kna rush balik UUM b4 kul 6 sbb kak liza ada janji dgn rumet dia utk g shooting sekitar UUM n makan2...

smpai d UUMa, dlm 6 suku kot... lpas anta kak liza, aku balik TM smula... aku g lepak tmpat kami duk lepak slama ni... suatu tmpat dlm blok aku... aku duk baring2 n rasa rndu kat kak liza n jijah lak sbb biasanya aku ke ctu pasti ada dorang. tp bila tggl aku sorang, aku rasa sunyi lak...

mlm... ada meeting kat starbuck utk aktvt kami esok... dah bncang2, kami bstuju utk pergi 2 kereta jer... dah siap meeting, balik la... mlm ni tggal aku n jijah jer d tmpat peraduan kami d TM...

got to go now... catch up later la. bye...

Friday, May 1, 2009

7 ari lagi...

1 mei... hari pekerja... hari jumaat... tggl 7 ari lagi... harini... aku n kak liza n mis president stdy sama2 d kolej ku... kenapala sem akhir baru ku knal mereka? kalau dr dulu aku knal kwn2ku ni, mgkin aku bleh jd plajar cemerlang sbb tiap hari stdy... tp nk wat mcmne... mmg dah dtakdirkn kami jmpa akhir sem... adala tu sbbnya...

sbnrnya... arini bukan stdy sgt pun... tdo jer byk sbb smlm sgt letih... aku stdy, kak liza n mis president tgk movie seram. COMING SOON... aku x join sbb aku mmg penakut... tgh2 dorang duk mjerit2 tu aku pun tetido. smpai la jam 5.45, kak liza kjutkn aku sbb kami ada mkn2 bsama kat kolej petro. dah siap2, kami g la mkn n pastu aku g kolej muamalat. smbil2 tggu kak liza mandi, aku g lepak umah miss Sya dulu... dah siap smua, kami balik TM smula... pastu tggu mis president lagi... kami stdy lg... tp tdo jer lebih... aku rasa happy sgt sbb duk guling sama2. kami mula la fkir, kalau la kami smua 7 bradik pmpuan ni duk 1 umah sewa... mcmne la agaknya ya? hehe...

hmm... arini... aku agak sedih la... sbb mggu hadapan, hari yang sama, merupakan hari terakhir kami d UUM. mggu hadapan, hari yang sama... akn memisahkan kami 9 org... mggu depan hari yang sama... ntah d mana kami semua berada... membawa haluan masing2 pulang ke kmpung halaman... n mulai mggu depan hari yg sama juga... kita xkn ada pluang sperti skrg lagi... aku harap, kita smua dpt hargai masa suntuk yg kita ada ni... cuba elakkan perselisihan faham... saling memaafkan dah saling menyayangi... itu harapanku... aku sayang korang smua! NIK JUELIZHA IRDALYA DEMALJA...

Thursday, April 30, 2009

8 days...

arini khamis, dah 30 April dah... tggal 8 ari jer lagi... arini ramai di antara kami yang ada exam strategic comm... pagi2 jam 9 aku dah bgn n g bw kak long ke kolej ku... jd tutor lagi hari ni... mis president pun ada gak. dorang ada exam kul 12.30 kat TSO. hmm...

tgh2 blajaq tu, mis president bilang mau mancing... then aku plak teringat ikan yg banyak d tasik darul aman smlm... hmm... mula la... perancangan yg x diduga. kami akn p mancing ptg ni jgak. after depa exam, kami p trus. sggah kat chglun tapau nasi sat.. lapo... then sggah umah kak liza sat. aku g gali cacing, abg long p tebang buluh nk wat kail.. syok bah kami... aku smpai mlecet tgn ku ha pgang cangkul. tp x kisah la.. apa yg penting? KERJASAMA...

kami smpai tasik darul aman dah kul 6 lebih... trus la kami g cari port... kat tepi tasik, bwh pokok. setelah dipasang kail, umpan, start la penantian kami. tp tggu punya tggu x dpt jgak.. agaknya ikan2 yg kami nmpk tu hanya duk kat tgh tasik jer kot... pastu abg long geram, dia nk g naik bot kayuh tu n mancing d tgh tasik. masa tu dah jam 7.15.. dah x leh dah x sbb tasik akn tutup kul 8. x per la...

then... tiba2 c pido agkat joran dia! waaaaaaahhhhh.. ikaaaannn.... dpt 2 ekor skali gus... x sia2 pnantian dia... wpun ikan baung kecik, kami still happy sbb td kami mmg dah putus asa dah... kami pun gilir2 la ambik gmbar dgn ank ikan yang malang tu... then, aku fkir, aku pun msti dpt kalo aku usaha btul2. aku pun mnanti dgn pnuh sabar la wpun matahari dah pun melabuhkan tirainya... aku hanya berbekalkan umpan cacing n joran buluh terus menunggu... n betapa happynya aku, dpt jgak ikan... hehe... bukan sekali, dua kali!!! yahoo.... aku berjaya.. kami pulang la bw ank2 ikan tu... jam 8 br kami keluar dr kwsn tasik tuh...


pastu, kami g PIZZA HUT. ada org mau blanja... thanx to penaja kami arini... namanya dirahsiakan... kami mkn smpai kenyang yang teramat... smpai x leh nk masuk dah tp kami telan jua sbb x nk bazir...

masa kat pizza tu, akmal ajak lepak kat starbuck... rndu jgak kat starbuck... sbb di situ la kami berkumpul dulu2. wpun kenyang, kami g la jgak sbb nk kumpul ramai2. jam 12.15 br la kami balik bilik masing2... ari yg amat memenatkan... tp sgt menyeronokkan...

9 hari terakhir...

29 April... tarikh aku kembali ke UUM... out station 3 hari membuatkan aku rindu yang teramat pada shbt2 ku d sini... n hari ni.. tggl lg 9 hari...

selepas aku smpai d chglun... abg long n kak long yg sambut aku... kami g mkn2 d bwh jejantas... pastu... nk g pasar mlm. masa tu br 6 ptg. panas lg... x suka panas2 ni. arini jgak aku spatutnya terangkan pasal strategic communication kat kak long. jadi, smentara tggu gelap, kak long kata kt cari tmpat syok utk stdy.. aku pun apa lagi... jom tasik darul aman! hehe, kerja gila kan? ah, gila ke x, aku x kisah. yg pnting ada kak long n abg long d sampingku...

sampai d tasik, dah dkt jam 7. aku terangkn kat kak long ckit2 pasal tajuk yg dia x faham. logic n evidence, corporate advocacy n apa lg ntah. hmm... nasib baik aku ingat lg smua tu... happy gak bila kak long faha
m dgn penerangan aku... itula kepuasan yg kita dpt bila kita sebarkn ilmu...

kami balik dr tasik dah kul 7.30... pastu g pasar malam... then balik UUM... ah... penat giler... bila smpai bilik aku borak2 dgn rumetku n crita la ckit2 apa yg blaku masa aku out station. pastu mandi cpat2 sbb mis president nk dtg... dia pun x faham gak pasal strategic tu... tp lawak la mis president ni... malu2 kucin.... kna blajar d tmpat yg x da org. korang tau mana kami blajar? kat atas tgga.. hahaha... tp x kisah la kan?

Tuesday, April 28, 2009

11 & 10 days...

arini 28hb... dah 2 hari aku out station n bmakna dah 2 hari aku kehilangan hari utk habiskan masa bsama rakan2ku... hmm... i hope everything is fine over there. aku dcni amat merindu korang... n apa aku buat? just tgk vdeo sedim jer...
hmm.. actually aku x da mood sgt nk update ni... yer la... manusia ni slalu dpengaruhi oleh emosi... kdg2 kita berjaya kawal emosi, tp most of the time, emosi yg kawal kita. am i right? sehingga kita biarkan org lain pulak terkena tempias... biasa la... manusia... aku pun mcm tu gak...
k lah, malas nk ckp banyak. lain kali br update. daaaaaaaa

Sunday, April 26, 2009

12 days...

26 April... 12 days... not much time for us to be together anymore...

harini aku dah dapat rasa kesedihannya sbb arini exam PE... ini adalah paper terakhir yang melibatkan kesemua bradik NIK JUELIZHA IRDALYA DEMALJA... cepatnya masa berlalu... pagi sblm g exam, dja, kak liza n jijah dtg bilik aku... kami berbincang ckit lagi pasal bahagian esei... x faham sbb just ada point jer dlm note. bila tiba masanya, kami pun g la Dewan Kolej MAS. aku ni kuat menyusun tempat duduk sebagai strategi... smpai kna sound kat pakcik ketua pengawas peperiksaan. malu aku... ala pakcik, saya bukan nk meniru sgt pun... saya just nk duduk bersama dgn kwn2 saya jer... xkn tu pun salah? ini adalah kali terakhir utk kami bersama dalam dewan peperiksaan... tp cian kat nik... terduduk jauh ckit dr kami. nik, aku nk mintak sorry... gagal pertahankan tmpat duduk ko... aku siap mnjawab lebih awal... kalo ikutkan hati mmg aku kuar awal... tp sbb nk bsama kawan, aku tetap dalam dewan shggala masa tamat.

pas kuar dr dwn, kami masing2 balik bilik la... aku balik setelkan assgment Profile pensyarah yg blum siap tu, n kemas beg sbb aku out-station 3 ari... hmm... dah terpaksa, nk wat mcmne... jam 5.30, kami kumpul d petro. arini, smua hadir... best sgt. trima kasih byk2. dpt jgak kita smua bkumpul b4 aku outstation. nnti aku x da dcni, pasti aku akn saaaaaangat rndukan korang...


Saturday, April 25, 2009

13 hari...

arini dah 25hb dah... tggal lg 13 hari... orang kata... usah dihitung hari2 itu... tapi bagi aku, kalo aku tidak menghitung, bermakna aku gagal merancang... n gagal mengisi sisa waktu yang ada ini dengan aktiviti2 bsama NIK JUELIZHA IRDALYA DEMALJA... biar la kalo perancangan aku gagal, asalkan aku tidak gagal untuk merancang.

hari ni, seperti smlm... aku n kak lieza stdy d library... cuma bezanya arini tmbah lagi seorang. pido... kami ambil bilik yg smlm juga... arini kami bincang pasal PE sbb esok ekjem... n ntah mcmne, kak lieza terlintas nk tgk soalan sem lepas... sioknya kami bila tgk soalan tu sama dgn tips yang kami dapat... senang la keje kami.. hehe. so, kami discuss skit n cari jwpn... sempat juga kami ambil gmbar... almaklumlah... mmg kami ni kan geng terlampau... terlampau obses dgn lensa kamera.














kami kuar dari library jam 4 ptg. tu pun sbb kna halau... bukan sbb kami bising. tp arini lib buka smpai jam 4.15 jak... hmm... x beshnya... pas balik, dalam jam 6, kami g makan d petro... arini x smua ahli yg hadir.. 6 org jer... tp x pe la, asalkan x mkn sorang2... wpun bukan smua hadir, tetap ceria dgn adanya mis president kami... tapi... ia tetap tidak akan sama dgn suasana bila 9 bradik kami berkumpul...

Friday, April 24, 2009

14 hari jer....

24 April... dihitung2.. tggal lagi 14 hari... hmm... 2 mggu la kiranya...

Arini... aku n Kak Liza g duk library lagi... asalnya nk study utk paper P.E kunun... tapi... bila dah dpd tenet laju... study tolak tepi..
. arini kami bertukar bilik perbincangan pulak... x ambil bilik paras 4 sudah... yg tu berlatar belakangkan dewan MAS, yang kami ambil arini ialah bilik perbincangan paras 3... berlatar belakangkan dataran perdana... crita d library... x da apa sgt pun... sbb bila masing2 dah dpt online, kalo ckp apa2 pun, "engage" atau "pending"... geram jgak aku.


Jam 5, abg long ajak kak long g makan... tp aku jd penemannya... ish... jd pengacau pulak aku nih... kalo nk biar dorang kuar bedua, sah sah kak long tak nak. sebenarnya... abang long ada perancangan utk kak long.
.. aku jd pembantu utk bawa kak long... pndai jgak aku ni blakon... Mula2 kami g makan... kat round about dpn gate jer... pastu aku kata nk p kuala perlis... nk tgk matahari terbenam kunun... padahal aku saja jer nk kasi abg long tu bg surprise kat kak long masa matahari terbenam. mau kasi kenangan terindah la kat dorang... selain tu, aku pun tringin gak nk ambik gmbar masa matahari tpedam tuh.. hehe... apa terjadi kat sana? rahsiaaaa... ngehngeh...

pas dah setel agenda kat tepi batu2 tu, abg long bw la kami p mnum n makan lagi. n terkejutnya kami bila tgk kete Jue ada d ctu... cuak kak long n abg long. huahuahua... masa nk balik tu baru la kami g tegur Jue... tp dia ndak nmpak jgak abg long. hehe... kalo nmpak, kontroversi ow... tp aku pun bikin kontroversi jgak d cni... biar la... yg penting, perancangan abg long berjaya.

jam 10 baru kami masuk UUM... penat n ngantuk... tapi smua tu berbaloi sbb dpt bahagiakan kak long n buat dia happy... sementara kami masih d cni... hargai masa yg ada...


Thursday, April 23, 2009

15 hari...

arini dah 23 April... maknanya tggal 15 hari je la utk kami bsama...

pagi tadi aku exam KP... jwb mcm tu je la... faham2 la org x stdy... tp boleh la... x da la smpai tgglkan kosong... jawab la jua apa yg aku tau tuh...

habis jer exam, aku balik jak la. niat d hati mau g lab terus.. tp bila dah terbaring kat tempat peraduan ku... alamatnya ngantuk la... nak tdo la jwbnyer...


tp masa tu aku tgh msg2 dgn my sis... hampir terlelap, trus terjaga bila dpt msg.. smpai la aku btul2 dah nk tdo, my sis bilang dah bleh tau penyelia praktikum kami. aku pun terus bangun n bersiap trun lab nk tgk sepa penyeliaku... aku berdebar gila sbb Jue dapat Prof Madya Dr. Che Su.. aku takut la kot aku dpt dr.Che Su gak... tp geramnyer aku bila smpai tu tgk2 teda pun dlm portal... rupanya... kna tgk d fakulti... hmm... sajer je.. nasib baik la ja'a tlg tgkkan utk kami smua. thanx to ja'a... aku dpt Pn. Adibah Ismail... hmm.. dah la aku x knal.. apala nasibku nnti. tp aku bernasib baik sbb Akmal sama penyelia dgn aku. x da la aku takut sgt.

pas aku setelkan apa yg patut kat lab, aku naik bilik utk bsiap ke Yab.. arini kami akn mkn ptg kat sana... janji jam 5.30... tp jam 6.30 jua br smpai smuanya... hmm... kami borak2, ntah mcm ne, tersebut plak projek nk g Klntan n Ganu... wah.. beshnya kalo smua dpt g... tp x tau la lagi mcmner... mcm x jadi jak... tgk la dulu nnti. sbb byk lg projek kami ni...

harini x byk aktiviti pun... just mkn jer... tp bermakna jua bg aku... as I said, the time that we spend together is very precious... because we're running out of time...