Wednesday, April 22, 2009

16 days...

22 April... 16 hari jer lagi... aku terus menghitung hari... hari ni adalah hari yang sarat dengan aktiviti.. hehe... penat tp haaaaaapppyyy sgt2 sbb dpt habiskan masa bersama kawan2ku...

pagi kul 11 kami bertolak dari UUM.. asalnya nk g Proton Alor Star... nk complain about my car la... then bila aku call buat appointment, org sana mcm nak buat x nk buat jer... so aku pun malas la nk p... mula2 kami sggah kat workshop kat jalan kampung changlun tu... repair bumper blkg kete aku.. ntah mcm ne aku ni loqlaq... p langgaq tiang garaj kat kolej petro tuh. sakit hati tu... pastu, adala aku sggah sana cni beli brg kecik2 jap... then kami trus menuju ke alor star... Tesco! hehe.. x da tempat lain ker? bukan nk shopping sgt pun... saja nk penuhi keinginan my sis yg duk ngidam nk mkn sizzling mee kat tesco tuh... esok bday dia, aku pun nk wat dia happy gak...

pas mkn2, kami naik atas... pastu ntah mcm na, c akmal tari
k aku g tgk bilik karaoke... alang2 dah tgk tu, apa lagi... masuk jer la... ngeh ngeh... apa senarai lagu arini? cinta pantai merdeka, doa buat kekasih, isabella, sayang menyayang dan dari sinar mata. pastu ada la kami bgambar kat menan kanak2... nasib baik x rusak menan anak2 ribena tu. pastu sempat juga aku main uno kat luar tuh.. mmg nk jadi kanak2 smula la.. dah enjoy2, g shopping lak... beli brg ckit kat tesco tu.... pastu masa nk balik kan... kami jadila org yg gilakan escalator.. tgk vdeo di bawah ni.. almaklumla... kat umah kami x da escalator ni... hahahaa
video

x cukup shopping kat tesco, g plak star parade... jalan2 cari kasut... kasut bata aku dah tercabut tapak... so kna la cari penggantinya... kat star parade tu pun lama gak kami round. window shopping, cuci mata... n yang penting.... ada juga gambarnya... haha.. mmg kritikal la kami ni..

dah siap tuh, g la plak tasik jitr
a... saja nk habiskan waktu senja d ctu... ingat nk singgah jer, sambil nak melawat rumah kami kat darul aman height tu... dah lama bg sewa kat org... rndu nk tgk la plak.. hehe.. kami naik buggy kat tasek darulaman... berbaloi la jgak... 12rggt per round... org lain dah balik, kami x smpai2 lagi.. nk wat mcm ne... banyak perhentian... baru je gerak ckit, bhenti ambik gambar... mmg gila posing smuanya... tp ada 1 peristiwa yg buat kami tergelak smpai sakit perut... takut pun ada... hahaha.. masa kak liza bw buggy tu... ke tepi, tgh tepi tgh... nasib baik x dilanggar org yg duk jogging tepi2 tasik tu. kalo x, naya.... ni antara gmbar2 yg kami ambik kat perhentian2 masa round2 tasik dgn buggy tu.. nk lebih2 tgk d fster la...



















ada
lagi... balik tu kami sggah d KFC... lapor la wei... pas mkn tu balik r... smpai kat bilik... aku sedih n takut pun ada... esok pagi aku exam KP wehhhhhh..... satu apa pun x baca lagi... enjoy bukan main.. x ingat dunia... esok KP aku jwb pasal alor star je la... nk stdy x sempat dah sbb aku dah penat n ngantuk... mau tdur..... zzzzzzzzzzzz

No comments:

Post a Comment